news%2Fkompanii%2F%C2%ABki%D1%97vstar%C2%BB-prodovzhu%D1%94-naroshchuvati-abonentsku-bazu
907

Винницкая

Подрубрики будут тут
 

«Київстар» продовжує нарощувати абонентську базу

За результатами третього квартал 2013 року компанія «Київстар» наростила кількість абонентів до 25,9 млн осіб , зростання склало 6%, в порівнянні зі схожим періодом минулого року. Про це йдеться в повідомленні компанії. У «Київстар» відзначають що зростання кількості підключень обумовлено зниженням тарифів на послуги зв'язку , а також удосконаленням якості послуг і розширенням їх асортименту. У третьому кварталі поточного року компанія інвестувала в технічну інфраструктуру понад півмільярда гривень, що вище минулорічних інвестицій на 23%. Так, за третій квартал 2013 року компаній отримала дохід у 3,359 млрд грн, виплативши до держбюджету понад 1 млрд грн податків.

Згідно зі звітом доходи «Київстар » у третьому кварталі 2013 перевищили 3,359 млрд грн. Це на 5 % більше, ніж у 2 кварталі 2013 року, але менше на 7% в порівнянні з 3 кварталом 2012 року. На динаміку доходів вплинуло зменшення на 12% середнього щомісячного рахунку мобільного зв'язку, завдяки зниженню роздрібних цін. Доходи від фіксованого зв'язку збільшилися на 9%, до 290 млн грн, в основному, завдяки стрімкому зростанню підключень домогосподарств до широкосмугового інтернету. Доходи від послуги «Домашній Інтернет» збільшилися на 50%. Операційний прибуток (EBITDA) - близько 1,7 млрд грн. Рентабельність бізнесу (маржа EBITDA)- більше 49,6%, що є одним з кращих показників серед підприємств телеком-галузі України.

Кількість абонентів мобільного зв'язку збільшилася на 6%, до 25,9 млн. З них більше 11,2 млн - користувачі мобільного інтернету. Кількість домогосподарств, підключених до широкосмугового інтернету, зросла на 31%, до 723 тисяч.

Експерти «Київстар Бізнес» в 3 кв 2013 впровадили практику індивідуальних консультацій через соціальні мережі. На допомогу підприємцям була введена нова послуга «Моя реклама» - розміщення оголошень компаній з платою тільки за вхідні дзвінки від реальних клієнтів.

Активно впроваджуються M2M - рішення, зокрема, для сільського господарства та банківського сектора. Та, експерти «Київстар Бізнес» розробили ряд телеком-рішень для точного землеробства, завдяки яким агропромислові підприємства змогли економити до 30% посівного матеріалу.

Компанія «Київстар» активно розвиває інноваційні напрямки - мобільне здоров'я, програми та програми для мобільних телефонів, e-reading і мобільна комерція. Особливий успіх демонструє послуга «Мобільні гроші». За три місяці з моменту запуску, кількість клієнтів цього сервісу перевищила 40 тисяч. За допомогою мобільного телефону абоненти вже можуть оплачувати більше 600 різних послуг. Наприклад , комунальні послуги, замовлення таксі , квитки в кінотеатри, банківські послуги та ін.

Як вже говорилося вище, в 3 кварталі 2013 року оператор збільшив інвестиції в якість зв'язку та розвиток мережі на 23%, до 525 млн грн. Так, з початку 2013 року, «Київстар» встановив 451 нову базову станцію. Збільшена ємність зовнішніх каналів інтернету - до 350 Гб/с. На оптичної мережі між найбільшими містами України, введені в експлуатацію додатково 9 каналів з рекордною пропускною здатністю 100 Гб/с кожен. Тривають роботи з модернізації мережі мобільного зв'язку, її технічній підготовці до послуг 3G/LTE. У рамках цієї програми на 1000 базових станцій встановлено обладнання, яке підтримує нові технології зв'язку. Понад 2000 сайтів переведено на IP трансмісію.

У звітному періоді «Київстар» поповнив бюджет України на 1,033 млрд грн податкових перерахувань. А за 9 місяців 2013 року в державну скарбницю сплачено 3,208 млрд грн.

Информационное Агентство RBN.cc

Теги: