news%2Fekonomika%2Fstandard-poors-peredr%D1%96ka%D1%94-pad%D1%96nnya-natsvalyuti-do-10-griven-za-dolar
922

Ровенская

Подрубрики будут тут
 

Standard & Poor's передрікає падіння нацвалюти до 10 гривень за долар

На думку експертів одного з найвпливовіших рейтингових агентств світу, сьогоднішні події в Україні приведуть до того, що до кінця року курс національної валюти досягне 10 гривень за долар. Аналітики відзначають, що це ще більш ускладнить завдання для України з обслуговування зовнішнього боргу, більше 55% якого знаходиться в іноземній валюті. Девальвація гривні неминуче призведе до подорожчання зовнішнього боргу.

«Великий дефіцит поточного рахунку України, підвищений попит на іноземну валюту з боку населення, що спостерігається з листопада 2013 року, а також відсутність видимих перспектив закінчення політичної кризи, змушує нас прогнозувати девальвацію гривні по відношенню до долара США в 2014 році до 10 грн/дол», - йдеться в повідомленні S&P.

Варто відзначити, що на сьогодні курс долара на міжбанку вже досяг 9,11 гривень за долар.

Згідно НБУ, курси валют на 21 лютого склали: Долар США - 8,84 гривень; Євро - 12,11 гривень; Російський рубль - 0,25 гривень.

Також S&P знизило довгостроковий рейтинг економіки України за зобов'язаннями в іноземній валюті ще на один щабель до рівня «ССС», що відповідає характеристики «переддефолтний». Сам подальший прогноз в S&P визначають як негативний, що не виключає подальшого погіршення української економіки. Не тільки хвилювання в столиці впливають на такий прогноз експертів, мова також йде про те, що наступний кредитний транш з боку Росії у розмірі двох мільярдів доларів, знаходиться під великим питанням.

Информационное Агентство RBN.cc

Теги: 
Теги: