news%2Fekonomika%2Fdrugii-transh-kreditu-mvf-mozhe-zm%D1%96tsniti-grivnyu-na-20-30-kop-ekspert
700

Харьков

Подрубрики будут тут
 

Другий транш кредиту МВФ може зміцнити гривню на 20-30 коп - експерт

Вартість гривні в серпні буде залежати від військово-політичної та економічної ситуації в країні. Курс готівкового долара США в цей період, за прогнозами аналітиків компанії FIBO Україна, може коливатися в діапазоні 12,40 - 13,10 грн.
Тиск на гривню чинить триваючий військовий конфлікт на сході України, а також торгова війна з Росією. Заборона на поставки українських продуктів на російський ринок негативно відбивається на платіжному балансі країни, в якому частка товарного експорту з Росією складає майже 23%. В результаті, зниження виручки за експортними операціями зменшить оборот іноземної валюти, що в підсумку призведе до її дефіциту і подорожчання курсу долара по відношенню до гривні.
«Стабільність гривні в першу чергу буде залежати від політичної ситуації в країні, і від готовності прийняття важливих законопроектів для подальшої співпраці з МВФ. Залучення другого траншу кредиту в розмірі 1,4 млрд. доларів в серпні дозволить збільшити розмір міжнародних резервів, що в свою чергу сприятливо відобразиться на сальдо платіжного балансу України. На цьому тлі гривня може зміцнитися на 20-30 коп.», - прогнозує Сергій Поплавський, директор компанії FIBO Україна.
Середній курс продажу готівкового долара США за підсумками липня підвищився на 3,9% до 12,50 грн. З початку 2014 гривня девальвована на 55,26%.

Информационное Агентство RBN.cc

Теги: 
Теги: 
Теги: 
Теги: